Brouwen bij de Noord-Hollandsche Bierbrouwerij

[dropcap style=””]T[/dropcap]oen we begin 2016 besloten om onze bieren op grotere schaal te gaan brouwen, moesten we op zoek naar brouwcapaciteit. We hadden mazzel en we konden nog net voor dit jaar een plekje boeken bij de Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest. Afgelopen vrijdag konden we samen met brouwmeester Kees aan de slag met een nieuw bier.

Vroeg…

De wekker ging vroeg. Om 7 uur was het appèl bij het hoofdkantoor van Mokums Mout. Dat lijkt misschien mee te vallen, maar de avond ervoor waren we tot een uur of 2 aan brouwen. Dus het hield niet over qua nachtrust. Maar ach: als je een dag kan brouwen wat maakt een beetje slaaptekort dan uit? De brouwdag verliep – ondanks de kleine oogjes – uitermate ontspannen: Kees kent zijn brouwerij als zijn broekzak en alles liep dan ook op rolletjes. Tegen 14 uur was alles voor elkaar. De 600 liter bier in de gistingtank, de ketel weer schoon, het bostel naar een bevriende boer, de vloer drooggetrokken en de hopzakken weer netjes op het droogrek. Om de dag goed af te sluiten dronken we met Kees en Roswitha een Bonaire Blond, het exportbier van de Noord-Hollandse voor Bonaire en toen was het toch echt wel tijd om een beetje slaap in te halen…

Nieuw bier

Misschien vraag je je af: wát hebben jullie dan gebrouwen? Nou, dat hoor je later! Dat blijft nog even een verrassing. Wat we wel kunnen zeggen, is dat het een farmhouse ale is, die is gebrouwen met een bijzonder ingrediënt. Voorzover wij weten is het nog niet eerder gedaan.

[separator size=”medium” center=”false” empty=”false” opaque=”false” margin_top=”” margin_bottom=””]

Blijf ons volgen, via de website of via social media (Facebook, Twitter, Instagram), zodat je als eerste weet wat we precies hebben gebrouwen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *