Alles voor de barbecue: Mokums Mout doet het gewoon

Barbecues, daar houden wij bij Mokums Mout wel van. Daar is zelfs ooit de kiem gelegd voor het bierbrouwen. Bij barbecues dronken we geregeld speciaalbier en dan kwam onvermijdelijk de vraag ter sprake: waarom gaan we dat niet zelf doen? Dat bierbrouwen, dat is inmiddels prima op de rit. Maar daar blijft het niet bij.

Barbecue

Omdat we graag koken besloten we eens te kijken of het mogelijk is om alle ingrediënten voor een barbecue zelf te maken. Dus niet alleen het bier, maar ook het brood, de kruidenboter, de sauzen, het vlees, enzovoorts. De kruidenboter maakte Jelle altijd al zelf van de kruiden uit de achtertuin, maar inmiddels zijn we goed op weg om ook de andere onderdelen van een geslaagde barbecue zelf te maken. De eerste resultaten zijn al geboekt. Er is ketchup van Mokums Mout. En ook een sriracha, een pittige saus van gefermenteerde pepers die lijkt op tabasco, is ‘in the making’. Met dank aan het recept van Loek Essers, mede-brouwer en net als wij lid van biergilde De Bierkaai. Daarnaast zijn er komkommers ingelegd in het zuur en is de peperolie met rawitpepers en knoflook ook gereed.

Heb je nog goede tips of suggesties voor wat we absoluut zelf moeten maken? Mail ons dan op info@mokumsmout.nl. Op de planning staat in ieder geval al een pittige barbecuesaus, knoflooksaus en tapenade. Ook hebben we al met een slager gesproken over het (helpen) uitbenen van een speenvarkentje.