Van der Pek

De Van der Pek is vernoemd naar de Van der Pek-buurt in Amsterdam-Noord. Jan van der Pek was een architect die veel heeft betekend voor de volkshuisvesting in Amsterdam. Jan was daarnaast bestuurslid van de Volksbond tegen drankmisbruik. De Van der Pek is – geheel in de geest van Jan – dan ook een Quadrupel om rustig van te genieten in de donkere en koude maanden van het jaar. Bij de openhaard of tijdens een mooi diner komt dit bier het best tot zijn recht.

Smaak

De Van der Pek is een donkerbruin en zwaar bier met een kruidige, volle smaak. Bij het brouwen hebben we vanillebonen, zoethout, kaneel, korianderzaad en oranjeschil gebruikt om een typisch winterbier te maken. Door verschillende donkere moutsoorten te gebruiken heeft het bier een licht gebrand karakter. De Van der Pek is een bier dat goed samen gaat met chocola, oude kaas, stoofpotten en wildgerechten.

Informatie

Stijl: Spiced Quadrupel
Alcoholpercentage: 9,6%
Bitterheid (IBU): 32
Ideale drinktemperatuur: 10-12 ̊C
Levering:

  • Editie 2018: doos (6 grote flessen met kurk en muselet à 75 cl.) / doos (24 flessen à 33 cl.) / fust (20 l. dolium) 
  • Editie 2019: doos (24 flessen à 33 cl.) / fust (20 l. dolium) 

De editie 2019 verwachten we rond half november, begin december te kunnen leveren. Neem contact op als u geïnteresseerd bent in een pre-order voor de editie 2019.

Bestellen?